Već se o tome pričalo, a sad leakster na društvenoj mreži Weibo još jednom potvrđuje – iPhone 16 Pro i 16 Pro Max će imati rekordno tanke okvire zaslona.

Utrka u stanjivanju okvira zaslona se nastavlja. Mnogi su pokušali zakrivljenim zaslonima, no u modu su se vratili ravni ekrani.

Samsung je ove godine svojom Galaxy S24 serijom pokazao kako tanki okviri ekrana mogu biti. Što je i bitnije, mogu biti i apsolutno simetrični, što je ranije bilo puno teže izvesti. Zbog konektora panela s matičnom pločom, donji je okvir u pravilu bio deblji.

Apple je uvijek težio perfekciji i simetriji, što se vidi i iz njihove još uvijek aktualne iPhone 15 Pro serije.

iPhone 15 Pro recenzija

iPhone 15 Pro

Sve vjiše izvora ukazuje na to da s iPhone 16 Pro modelima idu korak dalje. Naime, leakster Setsuna Digital na kineskoj mreži Weibo priča o svojim dojmovima iz prve ruke. Navodno je u rukama imao zaslonske panele iPhone 16 Pro i 16 Pro Max telefona.

Nije mu bilo teško izmjeriti debljinu okvira pa je otkrio da će iPhone 16 Pro imati okvir zaslona debljine tek 1.2 mm. iPhone 16 Pro Max ide još tanje s 1.15 mm.

Za usporedbu, iPhone 15 Pro ima okvir ekrana debljine 1.71mm, a iPhone 14 Pro 2.15mm.

Apple će to navodno postići posebnom tehnologijom nazvanom Border Reduction Structure (BRS).

Upravo zahvaljujući tome, Apple će povećati ekrane obaju 16 Pro modela, bez da proporcionalno poveća ukupne gabarite telefona.

Podsjetimo iPhone 16 Pro će dijagonalom zaslona porasti do 6.3 inča, a iPhone 16 Pro Max do 6.9 inča.

Najsvježije s našeg YouTube kanala:

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments