Xiaomi će uskoro napasti svojim novim telefonima na preklop no istovremeno rade i na nasljednicima telefona serije Xiaomi 14. Priča se da će Xiaomi 15 Pro dobiti značajno jaču bateriju i rekordno brzo bežično punjenje.

Ove su godine softverske značajke telefona u fokusu više no ikad dosad. Nakon što je Samsung početkom ove godine predstavio Galaxy AI, svi pokušavaju na ovaj ili onaj način implementirati AI u svoje telefone.

Čini se da Xiaomi i dalje misli na one bitne hardverske značajke pa za svoj Xiaomi 15 Pro navodno pripremaju značajna poboljšanja po pitanju autonomije i punjenja.

Digital Chat Station prenosi kako će nasljednik Xiaomi 14 Pro telefona dobiti značajno veću bateriju. Naime, 4880 mAh će bez povećavanja gabarita i mase uređaja narasti na 5400 mAh. Postići će to upotrebom nove silicij-ugljične baterije veće gustoće.

Uz veći kapacitet baterije, Xiaomi 15 Pro će navodno dobiti i drugačije punjenje. Na žici i bežično će se puniti jednako brzo pri 100W. Time će žičano biti nešto sitno sporije u odnosu na aktualni Xiaomi 14 Pro ali će zato bežično punjenje biti dvostruko brže.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Xiaomi i s telefonima serije Xiaomi 15 isporučivati punjač u paketu.

Prema dosad raspoloživim informacijama, Xiaomi 15 serija će vrlo izgledno biti prva opremljena nadolazećim 3nm Snapdragon 8 Gen4 čipom. Xiaomi 15 Pro će straga dobiti tri 50 MP kamere, no priča se da odustaju od objektiva s varijabilnim otvorom blende.

U međuvremenu, od Xiaomia uskoro očekujemo novi Mix Fold 4 i prvi Mix Flip.

Friško s našeg YouTube kanala:

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments