Dev-Team je izbacio prvu verziju svog Redsn0w alata za jailbreak iOS5.1 na starijim uređajima. Radi se o tethered jailbreaku za iPhone 4, iPhone 3gs, iPad 1 te iPod Touch uređajima. Novi iPhone 4S, iPad 2 te zadnji iPad 3 nisu podržani. Jailbreak je tethered pa ćete uređaj svaki put morati ponovno pokretati spojen na računalo. Ako vas i dalje zanima čitajte dalje.

1. Nadogradite iTunes na posljednju verziju 10.6

2. Nadogradite vaš uređaj na iOS 5.1 ako već niste

3. Preuzmite novi Redsn0w 0.9.10b6 sa ovih linkova windows ili mac.

4. Pokrenite Redsn0w 0.9.10b6 na vašem računalu, kliknite na Jailbreak / Install Cyidia i slijedite upute kako vaš uređaj staviti u DFU:

a)spojite uređaj na računalo, ugasite ga i pritisnite POWER tipku i držite dok brojač na zaslonu računala ne odbroji do 0,

b)potom pritisnite HOME tipku ne puštajući POWER tipku i držite obje dok brojač na zalonu ne odbroji do 0

c) a potom pustite POWER tipku i nastavite držati HOME tipku dok brojač ne odbroji do 0.

5. Kad se postupak jailbreaka završi i vaš se uređaj restartira opet morate ponoviti korak broj 4. samo ćete u Redsn0wu odabrati Extra/Just Boot. Ovaj ćete postupak nažalost morati ponoviti svaki put kad se vaš uređaj restartira iz bilo kojeg razloga (iscuri vam baterija, instalirate nešto što iziskuje reboot…)

6. SEMITETHER – Ovo je po želji ali je bolje no ništa. Instalirajte iz SemiTether patch koji vam omogućuje reboot uređaja bez spajanja na računalo. Neće raditi aplikacije vezane za Jailbreak ali ćete barem imati funkcionalan telefon dok ne dođete do računala i ponovite Just Boot postupak iz koraka br.4

 Hoće li i kada biti objavljen i untethered jailbreak i koje će uređaje podržavati, još nije poznato:-(

 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments