Nismo baš takva banana, samo tako izgledamo. Nakon što smo počeli surfati munjevitim 4G brzinama sada ćemo izgleda i plaćati putem NFC tehnologije. HT je objavio kako su započeli s testiranjem, koje će trajati do listopada ove godine.

Prema rezultatima istraživačke tvrtke Gartner trenutno u svijetu preko 200 milijuna ljudi koristi usluge mobilnog plaćanja. Također su objavili svoja predviđanja kako će u roku od četiri godine ta brojka porasti do čak 450 milijuna.

NCF iliti Near Field Communication je kratkodometna tehnologija prijenosa podataka bez fizičkog kontakta. Koristeći mobilne uređaje korisnici će na prodajnim mjestima biti u mogućnosti plaćati račune jednostavnim prislanjanjem svog uređaja na za to predviđeno mjesto na prodajnom mjestu. Dakle, zaboravite novčanike i sa sobom nosite samo mobitel s podrškom za NFC.

NFC ima široku primjenu pa tako već postoje i zvučnici koji se putem NFC tehnologije spajaju na drugi NFC kompatibilni uređaj, tipa smartphone. Poželite li tako reproducirati glazbu sa svog pametnog telefona, jednostavno ćete ga staviti u blizinu NFC zvučnika.

Za razliku od Bluetooth tehnologije, koja ima nešto veći domet, NFC podržava niže brzine transfera ali troši znatno manje energije, a spajanje dvaju NFC uređaja je praktički trenutno.

Možda nam baš to i treba u novčanicima nemamo ništa, a kreditne kartice su nam odavno prerezali:-) Živio NFC! Živjela tehnologija!

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments