Naslovnica Android RIP Flash za Android

RIP Flash za Android

4
1

 

I tako, stigao je i taj dan. Mobilni Flash za Androide odlazi u ropotarnicu povijesne zbiljnosti. Steve Jobs se zadovoljno prevrće u svom počivalištu i sa svog iPhona šalje mail sadržaja “A šta sam vam ja reka!”

Današnji dan shvatite kao početak kraja za mobilni Flash na Android uređajima. Adobe od danas blokira preuzimanje Flasha iz Google Play trgovine za sve one koji ga već nemaju instaliranog na svoje uređaje. Kad se u pojavio Chrome preglednik za Android, koji ne podržava Flash, u Adobe-u su shvatili da više nema smisla i u lipnju najavili prestanak razvoja. HTML5 zauzima mjesto Flasha, baš onako kako jeto Jobs za života i propagirao. Od danas će samo oni koji su i dosad koristili flash moći preuzmati nadogradnje i bug fixeve. Barem još neko vrijeme.

Ako ste sentimentalno vezani za Flash požurite, možda još danas stignete preuzeti ga za sebe i uživati u pregledavanju animiranih reklamnih bannera u Flashu.

Počivaj u miru Flashiću

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karlo

A da malo zavirimo na xda tamo ima podforum gdje ljepo obvasnjava AdobeFlash.apk
i eto Flasha 4.1 to jest svi uredaji koji imaju Android ICS i manje i dalje mogu instalirati Flash ja sam ga neki dan stavio i primam updateove te bug fixove itd itd.