lumia-950-recenzija-zaslon

Microsoft je prije neki dan objavio podatak kako je u svijetu preko 200 milijuna aktivnih uređaja (računala i Xbox konzola) pokretanih Windows 10 OS-om. Sada se doznaje kako je i preko milijun aktivnih smartphonea temeljeno na Windows 10 Mobile platformi.

Windows 10 za računala se prema objavljenim podatcima, širi znatno brže od svojih prethodnika – Windows 7, a naročito Windows 8, što ni ne čudi jer 8-icu ni majka ne voli. Barem onu na računalima, dok je Windows Phone 8.1 prilično cijenjen po stabilnosti i fluidnosti u radu.

Tržišni udio Microsoftove mobilne platforme u 3. kvartalu nije baš obećavao s 1.7% udjela, kamo je sletio s oko 3% u istom periodu godinu dana ranije. Android i iOS tako zasad ostaju nedodirljivi i tako će vjerojatno biti još dugo u zimsku bijelu noć pa i kasnije.

Windows 10 bi trebao tu ne baš svijetlu situaciju osvijetliti sad kad na tržište slete novi Windows 10 uređaji.

Gsmarena prenosi kako je sada nešto više od milijun smartphonea u svijetu temeljeno na novoj Windows 10 Mobile platformi. Nažalost nije objavljena i detaljna analiza po modelima pa možeo samo nagađati da dobar dio tog milijuna sačinjavaju nešto starije Lumie, ažurirane na Windows 10 kroz Insider program beta testiranja.

Dosad su kroz moje ruke prošla dva Windows 10 smartphonea – Lumia 950 i Lumia 550.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nikola

MICROSOFT JE NAJBOLJI

samac

Ma pingvin je broj 1.

asd

Microsoftov trzisni udio je bio i ostao oko 3 %. 1,7% je prodajni udio u trecem kvartalu 2015 godine, sto nije isto. Razlog je taj sto Microsoft nije predstavljao niti jedan mobitel od aprila do oktobra, pa samim tim si prodali samo 1,7% mobitela u tom trecem famoznom kvartalu.

Demius

Upravo tako, a ako se do kraja ove kalendarske godine ne približe magičnoj granci od 5%, za džaba su krečili…

asd

Lose su poceli sa W10M. Napravili su anti-reklamu sa prodajom telefona (950, 950XL i 550) sa nedovrsenim OS-om. Mnogo je ne zadovoljinih korisnika, mada ima dosta onih koji su zadovoljni. Sad ce im trebati vise vremena da korisnici povrate povjerenje. W10M je dobar OS samo ga treba ispeglati, a aplikacije moraju biti dosta bolje nego sto jesu.

nikola

veliki problem je to sto svi pocetnici kupuju android jel je poznat,za windows neki nisu ni culi,oni koji nemaju komjuter,kupuju android,kod mene u gradu samo ja i moj brat koristimo windows phone telefone,nikog nisam primetio da koristi windows telefone,microsoft je samo za poslovne ljude vise,moj drugar kaze da nije hteo da kupi wp telefon jel glup sistem.

asd

Ni u mojoj blizini nije nista bolje. Sistem nije glup, ali nije ni dovoljno dobar. Mislim na 8.1, dok ce W10M biti dosta bolji i ljepsi. Nece biti napredniji od androida, ali ce ostati sigurniji i fluidniji.

samac

A u mom gradu auta idu ili na benzin ili dizel.