Budući Huawei telefoni neće imati Facebook, WhatsApp i Instagram

Budući Huawei telefoni neće imati Facebook, WhatsApp i Instagram

Facebook je još jedna američka kompanija koja okreće leđa Huaweiu makar to u ovom slučaju bilo više simbolično. Naime, zbog Trumpove zabrane suradnje američkih kompanija s Huaweiem, budući Huawei telefoni neće imati predinstalirane aplikacije Facebook, WhatsApp i Instagram.

Ne bi li da Huaweiu nije dosta loših vijesti, nove stižu iz sveameričkog Facebooka, koji upravlja i WhatsAppom i Instagramom. Kako prenosi Reuters, a prenose svi svjetski portali, Facebook planira obustaviti predinstalaciju Facebook, WhatsApp i Instagram servisa na buduće Huawei uređaje.

Naime, kao što znate neke od tih aplikacija u dogovoru s proizvođačima, dolaze predinstalirane na njihove uređaje. Takav je recimo slučaj s Facebookom, Twitterom pa i Booking.com aplikacijom. Korisnik po prvom pokretanju telefona se u te aplikacije onda samo treba prijaviti. 

E pa pod prijetnjom Trumpove mačete, to s budućim Huaweie telefonima, navodno neće biti slučaj.

Koliko je to problem realno? Najvjerojatnije će korisnici tih nadolazećih Huaweievih telefona, koji će se tek pojaviti na tržištima iste aplikacije jednostavno moći instalirati iz Trgovine Play i nastaviti po starom. Za postojeće se telefone na tržištu ionako ne bi trebalo mijenjati ništa.

Međutim ako Google, Trump i Amerika ustraju, budući Huawei telefoni bi mogli izgubiti pristup Google Play Trgovini. U tom bi slučaju budućnost Huaweieva smartphone biznisa bila vrlo upitna. 

Iako Huawei navodno priprema vlastiti ArkOS kojim bi zamijenili Android, trebat će im i nova trgovina aplikacijama. Sve to izazvalo bi konfuziju među korisnicima i tvrtci nanijelo još veću štetu. 

Ostaje nam nadati se, da će se do sredine kolovoza, dokad traje odgoda Googleove zabrane, situacija razriješiti pa će sve ovo biti tek epizoda u povijesti smartphone industrije.

Siguran sam da će uslijediti i pojašnjenje ili komentar iz Huaweia. Kad ga dobijemo, dobit ćete ga i vi.

4
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JonnyglasnogovornikToni Jerkovićhe3.14 black Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
he3.14 black
Guest
he3.14 black

A koja je losa vijest ovdje? xD