Pixel Launcher napokon dobiva toliko praktičnu gestu!

Pixel launcher napokon dobija toliko praktičnu gestu

Pixel Launcher kojeg Google isporučuje na svojim Pixel telefonima je poznat po fluidnosti i no bullshit pristupu, no na današnjim zaslonima, nedostaje mu jedan trik, koji bi ga učinio kudikamo boljim. Čini se da ima nade jer Android Q beta 5 napokon donosi gestu spuštanja Centra za obavijesti.

Možda i najvažniji razlog instalacije alternativnih pokretača (launcher) poput Nove i Lawnchaira je podrška za pametne geste. Naime, na današnjim, ultra visokim zaslonima razvlačenje prsta do vrha zaslona izuzetno je naporno. Na takvim je telefonima, svaki pokušaj dohvaćanja vrha zaslona potencijalno i opasnost od ispadanja telefona iz ruke, a to naravno ne želite.

Geste poput kucanja po zaslonu za uključivanje i isključivanje zaslona te još važnija gesta klizanja prsta preko početnog zaslona za spuštanje Centra za obavijesti, danas su apsolutni must have.

Iz nekog razloga, Google svoj inače super uglađeni Pixel Launcher dosad nije opremio gestom klizanja prema dolje. To će se izgleda napokon promijeniti s novom verzijom, koja će isporučivati s Androidom Q. 

Na videu ispod vidjet ćete implemetaciju geste spuštanja Centra za obavijesti na novom Android Q beta 5 ROM-u za Pixele. Funkcionira upravo onako kako bi i trebala. Mašala!

Razloge možda možemo tražiti i u činjenici što novi Pixeli neće imati čitače otisaka na leđima, koje smo dosad mogli koristiti za gestu spuštanja Centra za obavijesti.

Koje od ovakvih pametnih gesti i trikova su vama najvažnije? Pišite nam u komentarima ispod.

4
Imaš nešto za reći?

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BojanKulin banIvicaGhost Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Ghost
Guest
Ghost

Ovaj portal sve više mi raste u očima. Zato “dobiJa” dobiva sve više bijesa 😀

Ivica
Guest
Ivica

Samsung ponajviše mazi svoje korisnike sa puno gesta,zato možda nekad štucne,ali na drugim uređajima je gesta kudikamo manje.Tek će android Q dobiti neke stvari, čitam a što Samsung ima😀

Kulin ban
Guest
Kulin ban

ja tu gestu imao još na htc 10
a sada i na htc 11

Bojan
Guest
Bojan

Bravo