iOS 14.2 ažuriranje, mnogima je donijelo nove probleme. Ako ste dojma da vaš iPhone nakon ažuriranja brže troši bateriju pa i dok leži na stolu, izgleda da niste jedini.

Nije ugodno ali nije ni neobično da se bugovi svježe verzije iOS-a i Androida otkrivaju tek nakon šire dostupnosti. Apple sva ažuriranja svojeg iOS-a mora prilagoditi sve većem broju uređaja, koje ažuriraju i po pet godina.

Upravo ti stariji iPhone modeli pogođeni problemima koje po svemu sudeći donosi iOS 14.2. Naime, na Apple Developers Forumu i Redditu, korisnici se žale na značajno brže curenje baterije nakon ažuriranja.

iPhone 7, 7 Plus ali i friški iPhone SE 2020 nakon nadogradnje na iOS 14.2 mnogima su počeli značajnije trošiti bateriju dok se aktivno koriste ali i dok leže na stolu ili noćnom ormariću.

Jedan vlasnik iPhone SE 2020 tvrdi kako bi mu prije ovog ažuriranja tijekom noći otišlo 1-2% baterije, a sad zna izgubiti 5% u samo 5-6 sati. Isti tvrdi da mu se od ažuriranja telefon brže puni ali i zagrijava.

iOS 14.2.1 koji je u optjecaj pušten u međuvremenu ne izgleda da ispravlja ovaj bug, a zasad jedino rješenje koje neki nude na Redditu je restore kroz iTunes i postavljanje uređaja kao novog.

Zvuči kao prilično drastičan fix no ako vam se ne čeka iOS 14.3, trenutno je to jedina opcija.

Jeste li i vi uočili nevolje s baterijom nakon iOS 14.2 ažuriranja? Na kojem modelu?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tomo100brt

Imam iPhone SE 2020 i imam lošiju bateriju nakon ovog ažuriranja na 14.2. Nažalost 14.2.1 nisam dobio jer je vjerojatno to ažuriranje samo za iPhone 12 seriju. Ne da mi se ponovno resetirati uređaj, čekat ću iOS 14.3 i vidjeti što će biti pa onda ako se ne popravi resetirati.

Amel Ljutic

iPhone 12, no problemo

Vuki

Znam, za mnoge ću sada biti dežurni hejter. Ali nakon zaista brojnih ranije već dokazanih laži iz Kupertina, u roku od mesec dana najpre plaćaju odštetu korisnicima starijih modela uz SAD zbog svesnog usporavanja njihovih uređaja. Zatim slede tužbe iz većine zemalja EU iz istog razloga. Potom tužbe iz Italije zbog lažne otpornosti na potapanje u vodi, zatim problem sa ekranom (što realno nije njihova krivica), a sad i ovo. Za nekoga ko važi za “najboljeg među najboljima” ja mislim da je previše.

Bozo

Krknuo sam mu IOS 14.3 beta v. 3 i ponaša se “pristojno” (12 Pro)

miha

12 mini kod mene, preko noci izgubim 25%. Na XS bilo sve ok.
Imam osjećaj da se brže prazni kad ga ne koristim. Nakon skidanja s punjača bude dobro do sat vremena i onda počne pravocrtno padati.

Brum

iPhone 8 također gubi brže bateriju ne bih ni skužio da nisan ovo vidio

Nikola

Jel kad bi kupio iphone telefon jel mozes da nemoras da azurisas sistem,ja nevolim azuriranje sistema,ja imam s10e i nisam uopste azuriro sistem,jer mogu da se desu problemi..