Barem dvojica od vas sedam fanova Google Pixel telefona na ovim prostorima razmišlja i o savitljivom Pixelu, hibridu smartphonea i tableta. Friške glasine s istoka kažu da bi jedan takav na sunce mogao i prije ove godine i to sa Samsungovim zaslonom.

Savitljivi telefoni i hibridi telefona i tableta nisu još zaživjeli, a kad će teško je reći. Tehnologija savitljivih OLED zaslona napreduje no tempo je prilično spor.

Ono što takvi uređaji nude u pravilu ne zanima mnoge. Većina bi radije dobar telefon i dobar tablet zasebno, što je i razumljivo. Tako će biti dok god ti uređaji budu ovako teški i nezgrapni.

Najviše uspjeha u tom segmentu dosad je imao Samsung i tako će vjerojatno ostati još neko vrijeme premda su se u igru uključili i Huawei, Xiaomi i Motorola.

Do kraja ove godine Samsung namjerava svoje UTG staklo i savitljive OLED zaslone ponuditi i drugima. Na listi potvrđeno zainteresiranih su Xiaomi, Oppo ali navodno i Google.

Priča se da bismo do kraja godine mogli ugledati i savitljivi Pixel, u kuloarima nazvan Pixel Fold. Kažu da će imati 7.6″ savitljivi ekran koji se preklapa prema unutra.

Kakav i koliki zaslon će nositi izvana, ne zna se još.

U međuvremenu smo vidjeli kako će to izgledati Pixel 6 serija, koja pažnju privlači novim dizajnom i modulom kamere na leđima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Damjan

Znači minimalno 16-18mm debljine u džepu i oko cca 250g. “too much for me” u ljetnjoj košulji…

Sir Oliver

Don’t like it