Sony objavio ICS source code za Xperiu S

 

Prije nekih tri tjedna Sony je napokon u opticaj pustio nadogradnju na Ice Cream Sandwich za njihov aktualni top smartphone Xperiu S, čiju detaljnu recenziju pronađite ovdje. Jučer je Sony napravio još jedan važan potez za budućnost tog vrhunskog pametnog telefona, a to je objava source coda za posljednju verziju softvera. 

S obzirom da će mnogi na sam naslov ovoga članka reći u stilu “Source code? kaj god!” ili “Source code? I ja tebi mam….. ti!” pokušat ću objasniti o čemu se točno radi i zašto je to važno? Da bi ispoštovali načelo otvorene platforme, svi proizvođači Android uređaja objavljuju source code svojih uređaja. Iza svakog izuzetnog Android uređaja stoji zajednica developera, koja konstantno u marljivo radi na modifikacijama i kreiranju custom ROM-ova, s kojima dobivamo bezbroj mogućnosti i funkcionalnosti, koje nećete pronaći na uređaju kad ga izvadite iz kutije.

Nekoliko je faktora o kojima ovisi koiliko će neki Android uređaj biti podatan trikovima developer zajednice, a osim otključanog bootloadera, a time i root pristupa, javan source code je izuzetno važan. Sada kada je sve to dostupno i za posljednju verziju softvera, u idućim tjednima i mjesecima očekujte pregršt custom kernela, custom ROM-ova i tema za Sony-evu u Vašu Xperiu S. Najbolje od najboljih uvijek potražite na xda developers forumu i ovom odjeljku posvećenom Xperiji S.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.