Samsung priprema još jedno veliko ažuriranje svojeg One UI skina za dolazak Androida 15. Pogledajte koje će to novosti donijeti kao i je li vaš Galaxy na popisu za ažuriranje.

Samsungov One UI Android skin jedan je od najpopularnijih. U to nema nikakve dvojbe, a naročito unatrag nekoliko godina otkako su ga optimizacijama učinili još fluidnijim u radu.

Najsvježiji One UI 6.1 sa sobom je na odabrane uređaje iz top segmenta donio i Galaxy AI značajke temeljene na Umjetnoj inteligenciji. Svakako će biti zanimljivo vidjeti, što slijedi.

Slijedi zapravo ubrzo. One UI 7 je u fazi testiranja, a stiže s Androidom 15, koji je na rasporedu ove jeseni. Već se naveliko priča o novostima, koje će Samsung implementirati u taj novi One UI 7. Ovo su neke od najznačajnijih.

Android 15 i više

One UI 7 će nedvojbeno iskoristiti sve ono što će ionako biti dio Androida 15. To su svakako satelitska komunikacija, još bolji webcam mod i kontrole haptičkog odziva u tipkovnici na sistemskoj razini.

Satelitska komunikacija u zadnje je vrijeme nešto o čemu se puno priča, a omogućuje slanje SOS poruka i na izoliranim područjima bez zemaljskog signala. Android 15 navodno donosi nativnu podršku za ovaj vid komunikacije pa je sasvim realno da će ga Samsung iskoristiti.

Android 15 sa sobom nosi i poboljšani webcam mod rada za još bolje video pozive pa se očekuje da ga usvoji i One UI 7.

Samsung će isto tako najvjerojatnije iskoristiti još bolje i preciznije kontrole haptičkog odziva tipkovnice, kako bi iskustvo tipkanja na telefonu podigao na još višu razinu.

Samsungovi začini

Uz ove novosti, zapečene u Android 15, Samsung će izgledno svoj One UI 7 oplemeniti i nekim vlastitim začinima.

Ništa nije službeno potvrđeno ali je praktički sigurna stvar je opcija vertikalnog izbornika s aplikacijama. Poznato je da su Samsung Galaxy telefoni jedni od rijetkih, a možda i jedini s horizontalnim izbornikom s aplikacijama. To će One UI 7 promijeniti. Pitanje je samo hoćemo li moći birati ili će se kroz aplikacije listati isključivo vertikalno.

Samsung bi mogao dodatno proširiti i opcije prilagodbe izgleda sučelja odabirom boja još više elemenata sučelja. Time bi svaki korisnik mogao kreirati zaista personalizirano korisničko iskustvo.

Očekuju se i poboljšanja Samsungova Bixby asistenta u smislu još bolje integracije sa Samsungovim servisima. Prepoznavanje glasa bi također moglo doživjeti unaprijeđenja, kao i kontekstualna svijest potpomognuta AI-em.

Sasvim je realno očekivati i dodatna poboljšanja performansi, RAM menadžmenta, Multi-Window funkcionalnosti rada u više aplikacije odjednom kao i još bolje Samsung DeX iskustvo.

Lista na kojoj svi žele biti

Samsung će svoj One UI 7 donijeti na cijeli niz uređaja, a nekakav inicijalni popis izgleda ovako:

Galaxy S modeli

Galaxy Z modeli

Galaxy Tab modeli

  • Galaxy Tab A9 / A9+
  • Galaxy Tab Active 4 Pro
  • Galaxy Tab S8 / S8+ / Tab S8 Ultra
  • Galaxy Tab S9 / S9+ / S9 Ultra
  • Galaxy Tab S9 FE / S9 FE+

Galaxy A/M/F modeli

  • Galaxy A05s / A15 / A25 / A35 / A55
  • Galaxy A14 / A24 / A34 / A54
  • Galaxy A33 / A53 / A73
  • Galaxy M14 / F14
  • Galaxy M34 / M54 / F54

Prvi na redu za ažuriranje svakako će biti modeli serije Galaxy S24, a ovaj popis će se vjerojatno i proširiti.

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments